Com circular en un grup de motos de forma segura

A l’hora de conduir, cal conèixer com circular amb la teva moto en grup de forma segura. I, és que no és tan senzill en la pràctica. Per això, aquí et presentem una sèrie de recomanacions a seguir.

Coneix com circular amb la teva moto en grup de forma segura

L’objectiu d’circular amb moto en grup resulta una experiència diferent. Tanmateix, això requereix un conjunt de mesures a implementar per fer-ho amb la màxima seguretat i responsabilitat. Aquí et presentem una sèrie de consells a seguir:

Manteniment

És primordial assegurar que la moto funciona a la perfecció. Els grups òptics han de garantir la concorde visibilitat. Els pneumàtics han de tenir la pressió adequada i el dipòsit de combustible ha d’estar ple.

Equipament

És primordial disposar d’un casc de moto adequat, així com de la indumentària adequada, jaqueta i pantalons amb proteccions, guants i calçat que cobreixi els turmells.

Organització i planificació

Cal puntualitzar que funció complirà cadascun dels motoristes. S’ha d’establir la ruta a seguir, el quilometratge, els punts de precaució i els llocs de reagrupament i descans. Ha de quedar clar quines seran les senyals i els seus significats.

Circular amb seguretat

Els membres de el grup han de rodar de manera esglaonada, mantenint una distància correcta entre les motos. Mai s’ha de rodar en paral·lel. Es recomana que els motoristes menys experimentats circulin darrere dels que viatgen al capdavant.

Avançaments

Han de fer-se només després de l’ordre de el cap. La maniobra ha de iniciar-la qui tanca el grup. De tal manera, quedarà bloquejat el carril esquerre per evitar la intromissió de vehicles. Seguidament, el cap augmentarà la velocitat per guanyar espai suficient i permetre que totes les motos tornin a carril dret amb seguretat.

Creuaments

S’han de complir respectant la senyalització. Si el grup no aconsegueix compactar, el cap de ruta s’encarregarà de reagruparlo més endavant.

Durant el recorregut, és aconsellable prendre les mesures pertinents i conduir amb prudència, acatar els senyals del cap del grup i no allunyar-se dels altres. També, recorda no consumir begudes alcohòliques, encara que pugui semblar obvi, és molt habitual entre grups d’amics de qualsevol activitat recreativa i d’oci.