Què són les motos estil Bobber?

L’estil Bobber és un dels més demandats en la fabricació de motos custom. Els seus orígens es remunten a la dècada dels 20, com a part de la recerca de superació pel que fa a rendiment i estil de les Harley-Davidson «J» existents per aquell moment.

En què consisteix l’estil Bobber?

L’estil Bobber comprèn l’eliminació de qualsevol element no necessari per alliberar el pes de la moto. Les modificacions incloïen baixar l’altura de l’assentament i, en principi, escurçar la distància que hi ha entre les dues rodes. A continuació, enumerem les característiques generals de l’estil Bobber:

  • Línia diagonal: la baixa alçada de el seient, i el manillar alt simulen una línia ascendent diagonal. Després de la dècada dels 40 es comencen a separar les rodes, donant lloc a la seva forma llarga i baixa.
  • Eliminació d’elements prescindibles: reduir el pes de la moto és essencial per a fer-la més lleugera i ràpida a l’caminar.
  • Utilització de motors clàssics, com Indian o Harley-Davidson
  • Seient monoplaça triangular
  • Tanc de combustible de poca capacitat, situat en forma ascendent
  • Manillar més alt que el dipòsit: obliguen al motorista mantenir una postura més inclinada o recta segons el cas i els braços una mica més aixecats, encara que existeixen molts models diferents.

També, una altra característica pot apreciar-se en les rodes separades i d’igual diàmetre, així com en la presència de parafangs, els tubs d’escapament oberts (que emeten més soroll), i la pintura mat.

En els anys 30, les transformacions van ser aplicades a les motos de carreres. I cap als anys 40 es va començar a massificar la cultura de la transformació de les motos. Les qualitats de l’estil Bobber van ser aplicades a models d’origen americà, com ara Harley-Davidson, Indian o Triumph.