Socórrer un motorista en un accident: Com fer-ho?

És indispensable tenir informació bàsica pel que fa a socórrer un motorista en un accident, mentre arriba l’ajuda especialitzada per assistir la persona accidentada. En aquest cas hi ha particularment un “protocol PAS” el qual vol dir: protegir, avisar i socórrer. T’ho explicarem en aquest text, en cas que ho apliquis.

Socórrer un motorista en un accident: protocol PAS

El primer que cal fer en aquest cas és conservar la calma. Si l’accident va ser per un vehicle, has d’estacionar-lo, col·locar els 4 llums intermitents, i la deguda senyalització d’emergència, i no dubtis a demanar ajuda als que estan al teu voltant.

Per socórrer un motard en un accident, truca al servei d’emergència 112. De manera que puguin actuar ràpidament i acudir al lloc del sinistre, per la qual cosa has de donar la ubicació exacta, així com el nombre de víctimes presents.

Moltes persones tendeixen a socórrer el ferit així com retirar el casc, si no ets metge o personal sanitari qualificat, no ho facis, ja que podria causar greus danys només movent-lo del lloc. L’únic que cal fer és canviar-lo de posició si presenta vòmits o si es troba en una zona d’alta perillositat.

Aquests són els principis bàsics per socórrer un motard en un accident. Recorda que tampoc no li has de donar res menjar ni beure. Només has d’esperar que l’assisteixi el servei d’emergència, que ells faran el que és adequat per tractar-lo eficientment.

Pneumàtic de moto a 5 punts: en què consisteix?

El pneumàtic de moto en 5 punts consisteix en la segregació del mateix, els quals se centren principalment en la pressió, temperatura, carcassa, compost i desgast. Factors molt importants de tenir en compte, perquè el teu pneumàtic funcioni adequadament

Característiques de pneumàtic de moto a 5 punts

Moltes vegades la moto no funciona correctament, ja sigui a l’arrencada, escalfament excessiu, entre altres aspectes. És per això que has de tenir en consideració alguns principis que potser desconegues i que seria útil en cas de necessitar-los, com ara:

Pressió del pneumàtic

Aquesta característica molt peculiar de pneumàtic de moto en 5 punts, varia depenent si és un pneumàtic de carretera o pneumàtics de circuit, ja que a la primera la temperatura sol augmentar quan el pneumàtic roda a baixa pressió. La segona opció funciona a més temperatura, més gran serà la seva pressió.

Temperatura del pneumàtic

La temperatura dependrà de la pressió, tal com es va esmentar al primer punt. Tot i això has de tenir en compte que en pneumàtics de carreteres aquesta oscil·la entre els 10° fins als 80° per als més esportius. Mentre que el pneumàtic esportiu de carretera varia entre els 25-30° fins als 60-80°.

Compost del pneumàtic

Igualment va de la mà amb la carcassa, ja que poden ser compostos durs o tous de la mateixa carcassa. A manera d’exemple, un compost tou sempre funcionarà amb mínimes temperatures, ja que això és el que pot suportar.

Carcassa del pneumàtic

Podem trobar carcasses dures i carcasses toves. Les carcasses dures solen aguantar millor les frenades més fortes amb inclinació. D’altra banda, les carcasses toves solen resistir més les imperfeccions a les suspensions de la moto.

Desgast del pneumàtic

El desgast dels nostres pneumàtics ens pot donar molta informació, així com el nostre estil de conducció o si fem més autopista o autovia. Hem de tenir en compte el desgast a l’hora de canviar-los.

Customització de motos Harley Davidson a Girona

Si tens una Harley Davidson i t’agradaria customitzar-la al teu gust, al taller Girona Custom a Girona, és un taller especialitzat en tot tipus de motos custom, entre les quals hi ha Indian Motorcycles i Harley Davidson.

Si t’agradaria fer el manteniment, reparar o condicionar i/o customitzar la teva moto custom, ets al lloc adequat.

Serveis de customització de motos Harley Davidson a Girona

A Girona Custom tindràs una gran quantitat de serveis a la teva disposició per customitzar el teu Harley Davidson al teu gust, entre ells:

  • Mecànica Custom
  • Peces i accessoris custom
  • Servei de pintura i aerografia.
  • Canvi de rodes.
  • Instal·lació d’accessoris.
  • Revisió i preparació per a ITV.

Un servei de qualitat per a la teva moto custom

Com a taller especialitzat en el manteniment, reparació i customització de motocicletes custom a Girona, podràs fer les teves revisions i manteniments de la teva moto sense perdre la garantia de fàbrica oficial segons el Reglament de la Unió Europea 461/2010.

A Girona Custom s’encarregaran de la instal·lació de tipus tipus de peces i accessoris custom, així com accessoris decoratius, retrovisors, manillars, tubs d’escapament… fins i tot podran assessorar-te perquè no tinguis cap problema en realitzar la seva deguda homologació.

Obtindràs un servei de qualitat, accessible i la millor alternativa del mercat que trobaràs a Girona.

Mad Max: Salvatges d’autopista

En aquest article comentarem el film de Mad Max: Salvatges d´autopista. Una pel·lícula protagonitzada per Mel Gibson i dirigida per George Miller de l’any 1979 que sens dubte si ets amant de les motos i del motor, t’encantarà. La trama tracta en un futur postnuclear on Max Rockatansky (Mel Gibson), un policia encarregat de la vigilància d’una autopista,haurà d’actuar contra tota mena de criminals que sembren el terror per les carreteres.

Durant una topada amb el criminal Nightrider, un dels líders dels grups violents, Max acaba amb la seva vida… poc temps després, la resta de la seva banda (i una gran quantitat de motocicletes), juren acabar amb Max per venjar al seu líder.

Tot això ambientat al més pur estil western barrejat amb ciència-ficció, ens introduirà en un món postapocalíptic on tot pot passar.

Si no l’heu vist, no us la perdeu, un film clàssic per gaudir de 90 minuts d’acció i benzina al més pur estil old-school.

Consells per prevenir els accidents de moto

Els accidents de moto són molt més comuns del que creus, ja que els conductors de moto tenen més riscos a patir accidents a la via. Això és perquè, a diferència dels conductors d’automòbil, mai no estaran prou protegits, perquè no existeix una carrosseria que els protegeixi.

De quina manera es poden evitar els accidents de moto?

La xifra d?accidents de moto anuals a Espanya és alarmant. Només l’any 2020 hi va haver més de 300 accidents de moto a la via pública, i la realitat és que des de l’any 2004 aquestes xifres creixen cada cop més amb el passar dels mesos; per això, és important anar amb compte en manejar moto.

El consell més important que has de tenir en compte per evitar els accidents de moto és que sempre has de desconfiar de tots els vehicles que trobis a la via. Això vol dir que has de caminar amb molta cura i precaució, així com també acostar-te amb molta lentitud als vehicles que van a la carretera.

Per això, sempre heu de carregar l’equipament adequat, és a dir, el casc de seguretat per protegir el vostre cap en cas d’accidents de moto, i els guants per protegir les vostres mans i pell.

Finalment, la nostra darrera recomanació és que mai condueixis en estat d’ebrietat o sota l’efecte de les drogues, ja que això augmenta les possibilitats de manejar amb rapidesa i ser víctima d’un accident de trànsit. Recordeu que la majoria d’accidents de trànsit que es donen a la carretera involucren motos.

Recomanacions per aparcar la teva moto a la vorera

Els motoristes solen estar acostumats a aparcar les seves motos en qualsevol espai que estigui disponible als carrers, les motocicletes petites solen deixar-se en qualsevol espai a causa de la seva mida reduïda, però d’igual manera s’han d’atendre a les regulacions de cada ciutat.

Condicions per aparcar la teva moto a la vorera

Tots volem evitar passar per la mala estona de trobar una multa per estacionar en un lloc prohibit o, però encara que s’enduguin la moto per aquesta causa. No hi ha una norma que reguli sobre el tema, cada ajuntament té les seues pròpies competències en la matèria.

El que és primordial és tenir clar en quins llocs no es pot estacionar. Els espais reservats per a bicicletes i zones blaves són els primers a evitar a la gran majoria de ciutats, encara que aquest cas depèn també dels mateixos ajuntaments.

Quant a l’article de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària del 2009 que regula aquest tema, l’article 39.2 indica que està prohibit estacionar sobre les voreres i qualsevol pas que s’habiliti per a circulació de vianants.

La llei passa aquesta responsabilitat a cada ajuntament. “Els Municipis, a través d’Ordenança Municipal, podran regular la parada i l’estacionament dels vehicles de dues rodes i ciclomotors de dues rodes sobre les voreres i passejades sempre que no es perjudiqui ni s’entorpeixi el trànsit dels vianants”.

La recomanació final és repassar la normativa vigent a cada ciutat que es visiti, ja que la municipalitat pot variar les seves regulacions depenent de la ciutat o àrees especifiques per garantir el correcte ús dels espais públics.

6 motos custom que podràs conduir usant carnet A2

Entre els requisits per conduir una motocicleta fent servir el carnet A2, cal tenir en compte que la moto no ha de passar de 35 KW o 47 CV. L’altra opció és escollir una moto amb potència que no superi els 70 KW i limitar-la a 35 KW.

Llista de motos custom

Indian Scout Bobber. Una moto excel·lent que podràs conduir utilitzant el carnet A2. El seu aspecte juvenil i agressiu farà les delícies dels amants custom més principiants. Compte amb un motor de 1.131cc amb 2 cilindres en V, transmissió per corretja dentada i canvi manual de 6 velocitats.

Harley-Davidson Street 750. És un dels models d’inici de la mítica marca nord-americana, feta per a conducció urbana compta amb una potència de 58 CV a 8000 rpm. Impulsada per un motor V2 anomenat Revolution X.

Kawasaki Vulcan S. Aquesta custom de mitjana cilindrada compta amb un motor de cilindres paral·lels amb una potència de 61 CV a 7500 rpm. Disseny de xassís baix i allargat per a una ergonomia relaxada.

Honda CMX500 Rebel. Compte amb un motor bicilíndric de refrigeració liquida en un xassís baix. La fuita compleix la norma d’emissió de gasos i millores al silenciador.

Benelli 502C. Amb una potència de 47 KW a 8500 rpm aquesta bellesa italiana està feta per creuar ciutats i carreteres, caixa de canvis amb sis velocitats, injecció electrònica i tanc de combustible per a 21 litres, cosa que la fan ideal per viatjar.

Yamaha XV950R. Amb un disseny minimalista i estilitzat basat en l’estil “Neo retro” del Japó. El seu ús es recomana en ciutats a causa de la seva curta distància entre eixos el que facilita la maniobrabilitat en trànsit congestionat, posseeix un xassís de doble bressol ancorat al motor que es refrigera amb aire.

Modificació de motos Cafè Racer

Per a molts les motos clàssiques són la seva gran passió, però poder accedir-hi sol ser força costós al que s’afegeixen els requisits per poder conduir-ne una d’alta cilindrada. Per això se sol recórrer a la modificació per fer més accessible conduir una motocicleta a l’estil Cafè Racer.

La Cafè Racer un model amb història

La popularitat d’aquest model va començar des de la dècada dels 50, quan la cultura Rockabilly va impulsar els motards que seguien aquesta tendència a modificar els vehicles per adaptar-los a aquest corrent de l’època.

El seu nom prové dels llocs anomenats Cafè, on es reunien els moteros per fer competències entre aquests locals. Allí planejaven les modificacions que consistien a millorar els xassís, tub d’escapament i coixins. Tot amb la finalitat de guanyar una millor agilitat i maniobra dels seus vehicles per a les curses.

En aquells temps tot era fet de manera molt artesanal, avui dia hi ha tallers amb mecànics especialitzats per fer una feina impecable. Però per als més entusiastes que posseeixin coneixements doncs els aconsellem tenir força paciència i seguir un pla ben estructurat.

El primer és adquirir una moto que serà la base per poder modificar, entre els models més usats per convertir Cafè Racer podem triar una gran diversitat de moder-los de diferents cilindrades com la Indian Scout, Harley Davidson Sportster, Yamaha SR250, Honda CB750 Seven Fifty , Suzuki GS1100, la BMW K100, la BMW R100 o la Triumph Bonneville entre moltes altres.

Ja només queda desmuntar i enumerar les peces que es retirin o fer fotografies a tot el procés, al moment de col·locar els canvis seguir amb tota la cura i de segur que podràs gaudir d’una creació feta per seguir amb la llegenda de les Cafè Racer.

Una empresa nord-americana transforma motos per fer funerals

L’empresa Tombstone Hearse & Trikes va dissenyar un model de negoci dedicat a gran nombre d’amants de les motocicletes d’alta cilindrada als Estats Units, al seu creador se li va acudir la idea en veure un seguici fúnebre d’un motoritzat en una carrossa tradicional a què seguien desenes de companys als cavalls d’acer.

Passió per les motocicletes fins a la tomba

Els amants de les motos solen ser força apassionats amb la seva afició i en més a Amèrica del Nord, que rendeix culte a aquest món, reunint també el gust per modificar aquests vehicles per adaptar-los a qualsevol situació.

Aquesta empresa en particular va començar a modificar les motos per a aquest fi des de fa 15 anys, actualment converteixen en motos fúnebres el model Harley Davidson Road King, a la qual afegeixen dues rodes del darrere per després col·locar el remolc que transporta el fèretre.

Tota aquesta feina es fa a mida. Les rodes del darrere fan joc amb les del remolc que es dissenya amb un estil victorià molt solemne. Amb un temps mitjà de manufactura de 750 hores, actualment porten fabricades 95 unitats amb un valor aproximat de 74.700 euros.

Totes les unitats s’han venut dins dels Estats Units, tot i que ja comença a tenir comandes de l’exterior on la cultura motard ha tingut una forta acollida i es comparteix aquesta mateixa passió per aquests vehicles per arribar fins al final de la vida i brindar-lo al motero el seu últim viatge de la manera com sempre ho va voler.

Sistema d’Airbag per a motoristes

Els sistemes de coixí de seguretat per a moto ja es troben disponibles de forma general entre els amants de les dues rodes. Des del que fa servir la moto per anar a la feina, o els més avançats per als pilots de carreres en vehicles d’alta cilindrada.

Aquest element de seguretat arriba per quedar-se, de la mateixa manera com van ser els cascos integrals i els vestits compostos que s’usen en carrera.

Tipus de coixí de seguretat per a moto

Tots els sistemes de coixí de seguretat per a moto compten amb uns components bàsics com són: L’aire comprimit, la borsa d’ompliment i els sistemes d’activació, però tots es divideixen en diverses modalitats.

  • Tipus armilla
  • Tipus jaqueta
  • Activació mecànica
  • Activació digital

El coixí de seguretat per a moto tipus armilla pot ser usat en qualsevol condició climàtica, protegeix la zona toràcica que representa el 35% de les lesions en moto, també el coll, la columna vertebral i les espatlles.

El tipus jaqueta a més de la protecció de l’armilla, ofereix protegir braços, colzes i canells.

Els d’activació mecànica utilitzen una corda que s’amarra a la motocicleta, la qual al el sentir una tirada de forma brusca fa que s’activi el mecanisme d’inflat. Aquest sistema no s’activa si el motorista oblida treure la corda a l’baixar de el vehicle.

Els d’activació digital compten amb avançats sensors per detectar impactes, tot aquest procés es realitza en fraccions de segons el que garanteix la protecció en cas d’accident.

En qualsevol de les seves característiques, el coixí de seguretat per moto garanteix una protecció a el cos i extremitats superiors, pel que a més de el casc, també és necessari en cas d’un xoc i pot reduir lesions tant greus com moderades.