Terminator 2: Una pel·lícula que tot motorista estima

Terminator 2 és una producció cinematogràfica de l’any 1991. El clàssic és protagonitzat pel popular actor Arnold Schwarzenegger, que fa servir per a l’escena motera una impressionant Harley Davidson de model Fat Boy, llançada l’any 1990.

És imprescindible si t’agraden les persecucions i les maniobres increïbles sobre la moto. Pel que Terminator 2 és una pel·lícula de culte per als amants de les motocicletes de grans dimensions i acompliment.

30 anys d’una llegenda

Tant la pel·lícula com la moto que s’utilitza en ella s’han convertit en un clàssic per als amants de cinema i les motocicletes. Per això per celebrar el 30 aniversari del llançament del model Fat Boy. Harley Davidson ho celebra amb un model renovat.

Amb una sèrie limitada de 2500 unitats, degudament numerades i etiquetades amb el distintiu de 30 Aniversari, la famosa marca nord-americana reviu aquest clàssic dels pesos pesats motociclistes.

La moto es distingeix per les seves línies musculoses, el disseny es remet a les primeres Harleys que van ser llançades després de la Segona Guerra Mundial. Tot això decorat majoritàriament per tons de color negre mat amb retocs de bronze en el motor.

A tot aquest poder se li suma una conducció amigable, eficient i al seu torn molt còmoda. Els amortidors poden ser regulats en la seva rigidesa amb un comandament sota el seient.

Un clàssic que només els més exigents es podran donar el luxe d’adquirir, ja que amb un preu base de 28.000 euros es fa que sigui pretesa per pocs. Però per les seves característiques d’edició limitada, es fa un objecte de desig per als col·leccionistes de la marca.

Tràiler original de la pel·lícula

Si t’agraden els tràilers clàssics, no et perdis el tràiler original que es va publicar a Espanya davant l’arribada de la pel·lícula als cinemes.

Opcions d’equipament per a motoristes a l’estiu

L’arribada de l’clima càlid implica la pujada de les temperatures, però no per això hem de descuidar el nostre equipament de moto per a l’estiu, els accidents poden ocórrer en qualsevol moment pel sempre hem de sortir protegits.

Tipus d’equipament de moto per a l’estiu

Tot i la calor hem d’assegurar de sortir a conduir les nostres motocicletes ben protegits, al mercat es troben disponibles diferents opcions per a tots els gustos i pressupostos.

El casc és l’accessori imprescindible, a més d’obligatori, per començar amb el nostre equipament per moto a l’estiu. Entre les opcions podem escollir els que posseeixen sistema de ventilació més adequats per a la calor.

Els guants tampoc poden faltar, sent també el seu ús obligat, atès que en cas d’emergència l’humà per reflex sempre tendeix a col·locar les mans per protegir-se d’una caiguda. Per a l’estiu els podem usar en teles transpirables que permeten passar el vent per dur fresques les mans.

La jaqueta és la peça que menys sol usar-se en climes càlids, però ja que estem parlant de la seguretat en l’equipament per a moto a l’estiu, el mercat ens ofereix opcions amb entrades d’aire, teles refractàries que repel·leixen la calor de el sol i l’ús de colors clars en la seva confecció.

Finalment, els pantalons que és una peça infaltable sobretot per als viatges llargs, a més de la protecció en genolls i maluc, compten amb reixetes per a aire, cremalleres i teles transpirables.

Tots els accessoris que es fabriquen actualment estan dissenyats per al seu ús en diverses condicions climàtiques, de manera que hem d’escollir les peces adequades per a cada tipus d’estació, sempre vigilant el factor seguretat i sense descuidar la comoditat.

Els millors complements per a la teva moto custom

Posseir una moto custom requereix tenir els complements necessaris per rodar còmodament a l’hora d’emprendre un viatge. Des de les alforges per portar la càrrega necessària fins els accessoris més comuns són importants. Per això, aquí t’expliquem quins són els millors complements per a la teva moto custom.

Quins complements pots triar per la teva moto custom?

A l’recórrer la carretera amb la teva moto custom et recomanem triar els complements que resultin útils i imprescindibles en el teu viatge, com els que es destaquen a continuació:

 • Alforges de cuir: són imprescindibles a l’viatjar. Proporcionen l’espai suficient per transportar coses de forma còmoda. Estan disponibles en diversos models en el mercat.
 • Baguls: pot complementar la funció de les alforges en cas d’haver de traslladar moltes coses. La seva estructura és rígida i disposa d’un mecanisme d’assegurament mitjançant sivelles.
 • Botes: és un complement imprescindible per a la teva seguretat. La seva principal funció és protegir el peu i el turmell. Es recomanen les botes touring, altament resistents i d’estil de canya alta per a major protecció.
 • Productes de neteja de la moto: disposar d’un gel netejador de moto així com raspalls, draps, ceres, polidors de metalls … et permetrà mantenir el teu vehicle de dues rodes impecable al llarg de el viatge.
 • Pantalles o parabrisa: Disposar d’una bona pantalla o parabrisa augmentarà la nostra comoditat a l’manillar, sobretot si realitzem viatges de molts quilòmetres.
 • Defenses de motor: resulten molt útils, ja que a més de ser decoratives, ens brinden protecció a les nostres cames en cas d’un accident ia més protegeix la nostra moto al cas de caiguda.

Si bé aquests són només alguns dels complements necessaris per a la teva moto custom, són els millors. A més d’aquests pot triar altres models de maletes del darrere, protectors per al motor del teu custom i fins i tot botzines. Disposar d’aquests complements et garantirà el gaudi d’un bon viatge sense incomoditats de lamentar.

Pel·lícula Ghost Rider: El motorista fantasma

La pel·lícula Ghost Rider: El motorista fantasma es recomana per a espectadors majors de 13 anys d’edat, amants dels vehicles de dues rodes. Està protagonitzada per l’actor Nicolas Cage, el personatge Johnny Blaze és veterà en fer acrobàcies amb la seva moto.

Per què veure Ghost Rider: El motorista fantasma?

Si ets fanàtic de les motos i, molt particularment, de les motos custom no pots deixar de veure la pel·lícula Ghost Rider: El motorista fantasma. Es tracta de la història d’un expert d’acrobàcies sobre una motocicleta, que ara enfronta les conseqüències d’haver pactat amb el diable Mefistóteles.

Blaze va vendre la seva pròpia ànima per salvar el seu pare i al seu amor, però anys després el diable cancel·larà el seu deute a canvi que elimini al dimoni, el seu fill Blackheart. Per aquesta raó, el protagonista passa a convertir-se en Ghost Rider. Aquesta transformació el dota de súper poders que el forcen a vagar pels carrers de la ciutat i a actuar en funció dels desitjos del propi dimoni.

No obstant això, Johnny té força de voluntat per intentar revertir les conseqüències dels seus poders malignes. Així, utilitza la maledicció que pesa sobre ell per defensar els més vulnerables.

Tot i que les crítiques dels usuaris es dibuixen d’un extrem a un altre, la veritat és que aquesta producció cinematogràfica ha donat molt de què parlar. Per això, si encara tens dubtes sobre el missatge de la pel·lícula Ghost Rider: El motorista fantasma, la millor decisió serà veure-la, sobretot, si ets amant de les motos custom.

Millors motos estil Flat Track

Les motos Flat Track constitueixen una tipologia de motos amb adaptacions orientades a la competició. Però, no només això, les motos d’estil Flat Track ha arribat a nombroses ciutats amb adaptacions de l’anomenat estil off-road, entre les quals es destaquen la moto Indian FTR 1200.

Quines són les característiques de les millors motos estil Flat Track?

L’estil Flat Track es tracta de les conegudes jornades de competició a Europa, on se li coneix majorment com Dirt Track. Cal tenir present que les característiques d’aquest tipus de motos depenen de l’tipus de carreres que es realitzin amb elles. D’una banda, hi ha les que es practiquen en pista oval i, de l’altra, les que poden incloure un recorregut de trams amb salts.

A continuació, enumerem les principals característiques de les millors motos estil Flat Track:

 • Estil minimalista
 • No inclouen accessoris com parafangs, carenats laterals i cúpules
 • Disposen d’estructura altament aerodinàmica
 • Motors bicilíndrics de fins a 750 cc per a carreres de més de mitja milla
 • Motors de fins a 450 cc per a carreres curtes

L’estil Flack Track no només es limita a les pistes de carreres, sinó que han transcendit als carrers de grans ciutats. Aquestes motos d’estil neoclàssic es destaquen per la seva baixa altura i pneumàtics de gran perfil, a més de l’estil inclinat que li proporciona el parafang posterior.

Per la seva banda, el xassís també resulta característic en l’estil de motos Flat Track. La modificació respectiva ha de permetre que el xassís quedi el més ajustat possible a les rodes. Recorda que l’Indian FTR 1200 és una de les motos més representatives de el model Dirt Track.

Indian Chief: una moto amb 100 anys d’història

Aquest any, l’Indian Chief compleix 100 anys d’història al mercat. En commemoració a aquesta trajectòria significativa s’estima que, per al mes de maig d’aquest 2021, siguin presentats els seus tres innovadors models de moto, que es coneixeran com a models de 2022. Es tracta de les motos Chief Dark Horse, Chief Bobber Dark Horse i super Chief Limited.

Tres models d’Indian Chief que commemoren 100 anys d’història

Aquest any es compleixen 100 anys des que l’empresa Indian Motorcycle presentés l’emblemàtica Indian Chief, una de les motocicletes més prestigiosos de la història de vehicles de dues rodes. Per això, la representativa joia, també coneguda com Indian Big Chief, que té el seu espai en museus o en mans de col·leccionistes apassionats per les motos es immortalitza amb l’arribada dels tres nous models 2022.

Caracteritzades per la seva potència, minimalisme i disseny Indian Chief, els models Chief Dark Horse, Chief Bobber Dark Horse i Super Chief Limited constitueixen tres versions exclusives de el conegut V-Twin americà que representen la tradició i el classicisme, ideals per a motoristes amb gustos lleugerament diversos .

Tot i representar clarament aquest estil clàssic de motocicletes, aconsegueixen les característiques i la sofisticació moderna. Són autèntiques, definides per la seva alta cilindrada i per la seva capacitat de recórrer rutes de més dificultat.

Els motoristes propietaris dels models Chief poden triar entre al menys 70 accessoris que els permetrà personalitzar la seva moto. A més, el seu sofisticat sistema Ride Command li permet vincular el seu telèfon mòbil per accedir a les seves funcions, així com per escoltar música mitjançant un casc adaptat.

Salvatge (1953)

Aquest film va representar un enorme èxit en taquilla, donada la temàtica basada en un grup de motoristes que es van veure involucrats en altercats vandàlics a la ciutat de Wrightsville. Aquests esdeveniments van captar fàcilment l’atenció de gran part dels espectadors.

Trama de la pel·lícula

Se centra principalment en la història d’un grup de motoristes que s’allotgen en un petit poble a les rodalies de Califòrnia. El seu protagonista (Johnny), interpretat per Marlon Brando, és el màxim exponent de la banda. Cal destacar, que la moto emprada en aquest film va ser la mateixa moto de l’actor.

Aquest grup constantment infringia la llei de la localitat, generant caos i problemes recurrents. Un dels membres de el grup, decideix robar-se el trofeu d’una cursa de motos que es duia a terme a la zona.

Enmig de tota aquesta problemàtica, el líder de la banda s’enamora d’una noia que resulta ser la filla de l’policia de Wrightsville. Ella li demana que deixi enrere l’anarquia en la qual està basada la seva vida, però ell no cedeix tan fàcilment.

Més endavant, apareix a la zona el cap d’una banda rival (Xinès), que resulta ser el major enemic de Johnny. El líder de la banda rival, li roba el trofeu a Johnny però després d’una sèrie d’enfrontaments entre tots dos, Johnny guanya la disputa. A la fin, després de tots aquests successos, Johnny decideix anar-se’n de la ciutat amb el seu grup i li atorga el seu trofeu a Kathie, la seva enamorada.

Consells per evitar el robatori de la teva motocicleta

Sabies que a Espanya és un dels països on més motos es roben? S’estima que podria haver un robatori cada 8 minuts. Aquesta situació és una cosa que preocupa molt als que som motards i fem un ús habitual d’aquest mitjà de transport.

A què es deu aquesta situació?

Quan un model de moto es torna tan popular i venut al mercat, és l’oportunitat perfecta perquè els lladres facin de les seves. El més comú és que els lladres decideixin vendre les peces de la moto de manera il·legal, sent algunes bastant costoses i altres una mica més accessibles, en ambdós casos, la gent no sol adonar-se de l’estafa que s’oculta darrere d’això.

Les ciutats més concorregudes són les que presenten freqüentment aquest tipus de situacions. Els lladres estan pendents de tots els moviments de la persona, vigilant-los prèviament abans d’actuar. Sobretot, quan s’estacionen als carrers més freqüentades.

Seguidament, es porten les motos a tallers clandestins destinats a aquest tipus de propòsits. Finalment les desmunten completament per revendre les peces en el mercat negre.

Com prevenir el furt d’una motocicleta?

El més important, és fer ús d’un bon sistema de seguretat i localització que asseguri eficaçment la moto, així com estar molt pendents a l’hora d’on i com estacionar, sobretot si ho fem a la via pública o llocs de fàcil accés. També convé portar a mà la documentació corresponent, ja que ens permetrà fer una denúncia en cas que es presenti el robatori.

Adquirir sistemes de seguretat antirobatori de qualitat per assegurar la moto pot resultar una bona opció, ja que això dificultarà i també endarrerirà el robatori de la nostra motocicleta. Recorda que el temps és una cosa molt valuosa pel que fa a la seguretat en la nostra motocicleta es refereix i els lladres saben que si poden trigar molt de temps en això, evitaran l’acte.

Es pot conduir amb un casc modular obert?

Aquest tema ha estat força debatut. Fer ús d’un casc modular obert, pot suposar multes i infraccions innecessàries que podrien evitar-se fàcilment. Per tant, no és prudent utilitzar-los quan es condueix una moto.

Inconvenients a l’utilitzar un casc modular obert

Tot i que aquests cascs puguin semblar còmodes, el seu ús a la carretera no és prudent. Això es deu al fet que, si es fa servir a velocitats una mica elevades, el casc es pot desestabilitzar si està obert, generant possibles accidents.

A més, els policies estan molt atents a aquesta problemàtica, imposant sancions elevades per als motociclistes. Un altre aspecte resaltante és que moltes de les companyies d’assegurances, no reconeixen la cobertura en cas d’algun accident, perquè poden al·legar que l’usuari no estava fent l’ús adequat de casc modular.

Quins aspectes tenir en compte?

És fonamental que els cascos ofereixin una bona garantia perquè es cataloguen com a element segur per transitar lliurement. Els cascs oberts estan totalment prohibits per circular, només poden emprar-se quan s’està parat.

En general, els fabricants solen indicar en les seves especificacions aquest tipus de precaucions perquè els usuaris estiguin atents i no s’infringeixi la llei. Compten amb una mena de adhesiu que indica als usuaris que està totalment prohibit rodar per la carretera amb el casc modular obert.

Per tant, no és legal portar el casc modular obert, el millor és seguir les recomanacions que apareixen en les especificacions per evitar majors inconvenients que puguin resultar més costosos en el futur.

Com preparar la teva moto per a l’hivern

La moto és un mitjà de transport molt pràctic, aquesta permet major mobilitat i economia que un cotxe. Molts la utilitzen per al gaudi especialment a la primavera i la tardor perquè les temperatures són més agradables durant aquestes estacions. No obstant això, una gran majoria la utilitza per al seu treball durant tot l’any.

Preparació de la moto a l’hivern

Les condicions meteorològiques de l’hivern mereixen la preparació adequada de la moto, perquè ens garanteixi una circulació segura, i un bon equipament de l’pilot, per suportar les inclemències de el temps.

Hi ha una sèrie de recomanacions que s’han de considerar per circular amb seguretat en aquesta època de l’any. Les més importants són:

PNEUMÀTICS

Han d’estar en bones condicions i tenir la pressió adequada d’aire per a un millor adherència.

NIVELL D’ANTICONGELANT

Un bon nivell evitarà que el motor pugui arribar a congelar-se en llocs on la temperatura pugui baixar massa.

ESTAT DE LA BATERIA

A baixes temperatures, es requereix que la bateria estigui en òptimes condicions. En cas contrari hi haurà dificultats per a l’encesa de la moto.

NIVELL DE L’OLI

Ha d’estar en el seu nivell adequat, ja que d’això depèn la vida de l’motor.

SUSPENSIÓ

En carreteres o vies en mal estat, la suspensió ajudarà al fet que els pneumàtics tinguin millor adherència.

FRENS

S’ha de revisar que estiguin en òptimes condicions per tenir un bon frenat a l’hora de qualsevol inconvenient a la via.

BONA LUBRICACIÓ

L’aigua no és bona per a les parts en moviment de la moto, per la qual cosa s’ha de procurar que aquestes parts es trobin bé lubricades.

LLUMS

En aquesta època hi ha menys hores de llum solar, per la qual cosa, és molt important comptar amb una bona visibilitat.

Equipament del pilot.

Per suportar les baixes temperatures i les possibles pluges que puguin presentar-se, es recomana disposar com a mínim de l’equipament següent:

 • Roba gruixuda (preferiblement tèrmica).
 • Guants
 • Botes
 • Armilla reflectant.
 • Casc

Seguint aquestes recomanacions es podrà gaudir d’una circulació segura. D’aquesta manera tant el pilot, com el seu acompanyant, estaran preparats per a un viatge que es veurà afectat el menys possible per les condicions meteorològiques d’aquesta època de l’any.