Consells per conduir la teva moto a l’hivern

Les condicions climàtiques adverses són molt més comunes durant l’hivern que a l’època d’estiu. Per això, has de tenir molta cura quan estiguis circulant a la carretera, per evitar accidents de trànsit que puguin posar en perill la teva vida i la de les altres persones que estiguin involucrades en l’accident.

Com conduir moto amb gel, pluja o neu?

El primer que has de tenir en compte per conduir a l’hivern és que has d’estar completament segur que la teva moto està en perfecte estat. Això significa que, quan la teva moto té alguns detalls que es troben en mal estat, corres un risc més gran de patir un accident durant moments de mal clima.

A més, és recomanable que utilitzeu l’equip de seguretat adequat per conduir a l’hivern. Això implica utilitzar abrics impermeables i protectors per al fred. De la mateixa manera, és important fer servir guants i un casc de seguretat tancat.

Per descomptat, el consell clau per conduir a l’hivern és conduir amb precaució; això es recomana perquè la realitat a la carretera és molt incerta durant l’hivern, i pot ser que hi hagi elements com el gel o fins i tot de neu que no aconsegueixis visualitzar a distància, per la qual cosa, conduir amb lentitud et permetrà preveure qualsevol inconvenient.

Finalment, et recomanem evitar la inclinació exagerada de la teva moto, per així poder cuidar-te quan estiguis conduint; durant l’hivern, la carretera sol estar mullada i això fa més propens a patir un accident.

Tipus de salutacions moteres. Què ens indiquen?

Quan viatja per carretera, sovint heu d’entrar en contacte amb altres motoristes. Per això, comptem amb una sèrie de gestos anomenats la salutació del motorista. Els motoristes són més que una comunitat, una família, i això es reflecteix al camí. Els motoristes solem fer la salutació a V a la carretera com a salutació i senyal de seguretat.

La salutació en forma de V és un símbol de germanor transmès al llarg dels anys. Aquesta salutació es realitza en una motocicleta com a mostra de respecte al destinatari i per desitjar seguretat durant el seu viatge. És un símbol internacional sense importar la teva raça, religió o moto. La salutació a V generalment és respectada i compartida per la majoria dels motoristes, però no et sorprenguis si algú no comparteix la salutació amb tu, ja que ens pot sorprendre i no donar-nos temps a contestar.

L’origen de la salutació a V

Tot i que el seu origen no és clar, la majoria de motoristes creuen que la salutació a V està relacionada amb el famós gest amb la mà que feia el motorista londinenc Barry Sheen cada vegada que guanyava una carrera.

Això va fer que les llegendes de Barry Sheen es connectessin instantàniament. L’actitud de pilot mediàtic també es va inculcar als motoristes d’aquella època. La famosa salutació motorista no va venir de Sheen, encara que s’han explorat altres teories. Segons les darreres investigacions, la salutació a V es va originar durant la Segona Guerra Mundial. Quan les comunicacions estaven bloquejades, uns quants soldats britànics s’encarregaven únicament d’enviar missatges d’un franc a un altre, cosa que es feia sobre dues rodes o sidecars. Els soldats missatgers usen aquestes salutacions quan es creuen com un senyal de germanor, caràcter i coratge, sabent la vulnerabilitat dels dos bàndols al camp de batalla.

Fins i tot el primer ministre britànic, Winston Churchill, va saludar el famós gest com un senyal de resistència a les tropes nazis. Ara com ara, s’ha convertit en una cara educada per a altres motards.

Senyals de moto a la carretera

A més de la típica salutació en forma de V, hi ha molts senyals a la carretera entre motoristes. Això és perquè fa dècades, quan les motos conduïen per la carretera en massa, era la forma perfecta de mantenir una comunicació adequada.

Avui dia existeix la tecnologia per mantenir aquesta comunicació entre un grup de motoristes, encara que molts encara opten per utilitzar aquests senyals a les seves motos. Parlem amb més detall sobre aquests signes.

Polze cap amunt

Un dit polze és un signe d’acord o compromís internacional. Aquest senyal és per dir al ciclista que hem rebut el senyal que ens va donar anteriorment.

Puny enlaire

Aquest senyal per a motards significa que quan algú en un grup de motoristes té un accident o col·lisió, podem aturar-nos o circular amb precaució durant la resta del dia. Senyals de trànsit per a motos:

Tocar els laterals del casc

Tocar-se el costat del casc és un signe de fatiga i, sovint, indica als altres que ens hem d’aturar o descansar en rutes llargues.

Pujar el braç amunt i avall

Si un motorista t’està dient que et moguis cap amunt i cap avall, aquest és un senyal segur que has de reduir la velocitat perquè hi ha un accident més endavant o perill per a la resta de l’equip de motoristes.

Treure els peus de forma lateral

Hi ha un gran forat a la calçada o part del tapaboques per avisar-te de qualsevol obstacle, treu el peu del reposapeus, mira on és aquest obstacle i pots esquivar-lo fàcilment.

Senyal d’avançament

Si un altre company està davant vostre amb un gest de la mà de darrere cap endavant, significarà que ho està depassant o que té espai per depassar un vehicle particularment lent.

Polze cap amunt

Un gest de polze cap amunt en un grup de motards significa que necessita gasolina, per la qual cosa advertim als altres membres que un s’ha d’aturar.

El motorista apunta el dit cap amunt

Si el líder del grup aixeca només un dit, vol advertir tot el grup que han d’estar a la mateixa fila. Ara si subjectes dos dits pots fer una línia en ziga-zaga per avançar.

Girar el dit

Si un participant envia aquest senyal, vol dir que va en direcció contrària, i fins i tot es pot interpretar com un control policial que s’aproxima. Donar la volta tan aviat com hagi acabat és un senyal.

Normes per circular amb moto amb ràfegues

Una altra salutació motard és encendre els llums alts en mode intermitent. Encara que també es pot entendre com un avís al conductor del davant, recordant-li que els llums ja estan encesos. Aquí trobareu tot el que necessita saber sobre els senyals de motocicleta i els senyals més comuns, com les salutacions al conductor. Comparteixi els seus pensaments sobre aquest article i com saluda normalment una motocicleta.

Els 5 models més coneguts de Indian Motorcycles

Indian Motorcycles és una marca llegendària a la indústria de les motos, amb una història que es remunta a més d’un segle. Des de la seva fundació el 1901, Indian ha creat alguns dels models de motocicletes més icònics i reconeguts del món. Aquí hi ha els cinc models d’Indian Motorcycles més coneguts:

 1. Indian Chief: La Indian Chief és una de les motocicletes més icòniques de la marca, amb una producció que es remunta als anys 20. La Chief és coneguda pel seu disseny clàssic i el motor V-twin de grans dimensions, i és una moto popular entre els entusiastes de les motocicletes clàssiques.
 2. Indian Scout: L’Indian Scout és un altre model icònic de la marca, que es va llançar originalment el 1920. La Scout és coneguda pel seu disseny elegant i aerodinàmic, i pel motor d’alta potència. La Scout ha estat redissenyada diverses vegades al llarg dels anys i continua sent una moto popular entre els amants de les motocicletes esportives.
 3. Indian Roadmaster: La Indian Roadmaster és una moto de turisme de luxe, coneguda per la seva gran mida i comoditat. La Roadmaster compta amb un ampli espai d’emmagatzematge, seients còmodes i un parabrisa de grans dimensions per a una protecció òptima contra el vent i els elements.
 4. Indian Chieftain: Indian Chieftain és una moto de turisme que combina l’estil clàssic d’Indian amb característiques modernes. La Chieftain compta amb un motor V-twin potent, frens de disc i característiques de seguretat avançades, com a control de tracció i frens ABS.
 5. Indian FTR: La Indian FTR és un model de motocicleta esportiva, inspirat en les curses de flat-track. La FTR compta amb un motor d’alta potència, suspensió ajustable i frens de disc d’alta qualitat, fet que la converteix en una de les motocicletes esportives més emocionants i d’alt rendiment al mercat.

En resum, aquests cinc models de Indian Motorcycles són alguns dels més icònics i coneguts de la marca, i cadascú té el seu propi estil i característiques úniques que els fan populars entre els entusiastes de les motocicletes.

Socórrer un motorista en un accident: Com fer-ho?

És indispensable tenir informació bàsica pel que fa a socórrer un motorista en un accident, mentre arriba l’ajuda especialitzada per assistir la persona accidentada. En aquest cas hi ha particularment un “protocol PAS” el qual vol dir: protegir, avisar i socórrer. T’ho explicarem en aquest text, en cas que ho apliquis.

Socórrer un motorista en un accident: protocol PAS

El primer que cal fer en aquest cas és conservar la calma. Si l’accident va ser per un vehicle, has d’estacionar-lo, col·locar els 4 llums intermitents, i la deguda senyalització d’emergència, i no dubtis a demanar ajuda als que estan al teu voltant.

Per socórrer un motard en un accident, truca al servei d’emergència 112. De manera que puguin actuar ràpidament i acudir al lloc del sinistre, per la qual cosa has de donar la ubicació exacta, així com el nombre de víctimes presents.

Moltes persones tendeixen a socórrer el ferit així com retirar el casc, si no ets metge o personal sanitari qualificat, no ho facis, ja que podria causar greus danys només movent-lo del lloc. L’únic que cal fer és canviar-lo de posició si presenta vòmits o si es troba en una zona d’alta perillositat.

Aquests són els principis bàsics per socórrer un motard en un accident. Recorda que tampoc no li has de donar res menjar ni beure. Només has d’esperar que l’assisteixi el servei d’emergència, que ells faran el que és adequat per tractar-lo eficientment.

Pneumàtic de moto a 5 punts: en què consisteix?

El pneumàtic de moto en 5 punts consisteix en la segregació del mateix, els quals se centren principalment en la pressió, temperatura, carcassa, compost i desgast. Factors molt importants de tenir en compte, perquè el teu pneumàtic funcioni adequadament

Característiques de pneumàtic de moto a 5 punts

Moltes vegades la moto no funciona correctament, ja sigui a l’arrencada, escalfament excessiu, entre altres aspectes. És per això que has de tenir en consideració alguns principis que potser desconegues i que seria útil en cas de necessitar-los, com ara:

Pressió del pneumàtic

Aquesta característica molt peculiar de pneumàtic de moto en 5 punts, varia depenent si és un pneumàtic de carretera o pneumàtics de circuit, ja que a la primera la temperatura sol augmentar quan el pneumàtic roda a baixa pressió. La segona opció funciona a més temperatura, més gran serà la seva pressió.

Temperatura del pneumàtic

La temperatura dependrà de la pressió, tal com es va esmentar al primer punt. Tot i això has de tenir en compte que en pneumàtics de carreteres aquesta oscil·la entre els 10° fins als 80° per als més esportius. Mentre que el pneumàtic esportiu de carretera varia entre els 25-30° fins als 60-80°.

Compost del pneumàtic

Igualment va de la mà amb la carcassa, ja que poden ser compostos durs o tous de la mateixa carcassa. A manera d’exemple, un compost tou sempre funcionarà amb mínimes temperatures, ja que això és el que pot suportar.

Carcassa del pneumàtic

Podem trobar carcasses dures i carcasses toves. Les carcasses dures solen aguantar millor les frenades més fortes amb inclinació. D’altra banda, les carcasses toves solen resistir més les imperfeccions a les suspensions de la moto.

Desgast del pneumàtic

El desgast dels nostres pneumàtics ens pot donar molta informació, així com el nostre estil de conducció o si fem més autopista o autovia. Hem de tenir en compte el desgast a l’hora de canviar-los.

Customització de motos Harley Davidson a Girona

Si tens una Harley Davidson i t’agradaria customitzar-la al teu gust, al taller Girona Custom a Girona, és un taller especialitzat en tot tipus de motos custom, entre les quals hi ha Indian Motorcycles i Harley Davidson.

Si t’agradaria fer el manteniment, reparar o condicionar i/o customitzar la teva moto custom, ets al lloc adequat.

Serveis de customització de motos Harley Davidson a Girona

A Girona Custom tindràs una gran quantitat de serveis a la teva disposició per customitzar el teu Harley Davidson al teu gust, entre ells:

 • Mecànica Custom
 • Peces i accessoris custom
 • Servei de pintura i aerografia.
 • Canvi de rodes.
 • Instal·lació d’accessoris.
 • Revisió i preparació per a ITV.

Un servei de qualitat per a la teva moto custom

Com a taller especialitzat en el manteniment, reparació i customització de motocicletes custom a Girona, podràs fer les teves revisions i manteniments de la teva moto sense perdre la garantia de fàbrica oficial segons el Reglament de la Unió Europea 461/2010.

A Girona Custom s’encarregaran de la instal·lació de tipus tipus de peces i accessoris custom, així com accessoris decoratius, retrovisors, manillars, tubs d’escapament… fins i tot podran assessorar-te perquè no tinguis cap problema en realitzar la seva deguda homologació.

Obtindràs un servei de qualitat, accessible i la millor alternativa del mercat que trobaràs a Girona.

Mad Max: Salvatges d’autopista

En aquest article comentarem el film de Mad Max: Salvatges d´autopista. Una pel·lícula protagonitzada per Mel Gibson i dirigida per George Miller de l’any 1979 que sens dubte si ets amant de les motos i del motor, t’encantarà. La trama tracta en un futur postnuclear on Max Rockatansky (Mel Gibson), un policia encarregat de la vigilància d’una autopista,haurà d’actuar contra tota mena de criminals que sembren el terror per les carreteres.

Durant una topada amb el criminal Nightrider, un dels líders dels grups violents, Max acaba amb la seva vida… poc temps després, la resta de la seva banda (i una gran quantitat de motocicletes), juren acabar amb Max per venjar al seu líder.

Tot això ambientat al més pur estil western barrejat amb ciència-ficció, ens introduirà en un món postapocalíptic on tot pot passar.

Si no l’heu vist, no us la perdeu, un film clàssic per gaudir de 90 minuts d’acció i benzina al més pur estil old-school.

Consells per prevenir els accidents de moto

Els accidents de moto són molt més comuns del que creus, ja que els conductors de moto tenen més riscos a patir accidents a la via. Això és perquè, a diferència dels conductors d’automòbil, mai no estaran prou protegits, perquè no existeix una carrosseria que els protegeixi.

De quina manera es poden evitar els accidents de moto?

La xifra d?accidents de moto anuals a Espanya és alarmant. Només l’any 2020 hi va haver més de 300 accidents de moto a la via pública, i la realitat és que des de l’any 2004 aquestes xifres creixen cada cop més amb el passar dels mesos; per això, és important anar amb compte en manejar moto.

El consell més important que has de tenir en compte per evitar els accidents de moto és que sempre has de desconfiar de tots els vehicles que trobis a la via. Això vol dir que has de caminar amb molta cura i precaució, així com també acostar-te amb molta lentitud als vehicles que van a la carretera.

Per això, sempre heu de carregar l’equipament adequat, és a dir, el casc de seguretat per protegir el vostre cap en cas d’accidents de moto, i els guants per protegir les vostres mans i pell.

Finalment, la nostra darrera recomanació és que mai condueixis en estat d’ebrietat o sota l’efecte de les drogues, ja que això augmenta les possibilitats de manejar amb rapidesa i ser víctima d’un accident de trànsit. Recordeu que la majoria d’accidents de trànsit que es donen a la carretera involucren motos.

Recomanacions per aparcar la teva moto a la vorera

Els motoristes solen estar acostumats a aparcar les seves motos en qualsevol espai que estigui disponible als carrers, les motocicletes petites solen deixar-se en qualsevol espai a causa de la seva mida reduïda, però d’igual manera s’han d’atendre a les regulacions de cada ciutat.

Condicions per aparcar la teva moto a la vorera

Tots volem evitar passar per la mala estona de trobar una multa per estacionar en un lloc prohibit o, però encara que s’enduguin la moto per aquesta causa. No hi ha una norma que reguli sobre el tema, cada ajuntament té les seues pròpies competències en la matèria.

El que és primordial és tenir clar en quins llocs no es pot estacionar. Els espais reservats per a bicicletes i zones blaves són els primers a evitar a la gran majoria de ciutats, encara que aquest cas depèn també dels mateixos ajuntaments.

Quant a l’article de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària del 2009 que regula aquest tema, l’article 39.2 indica que està prohibit estacionar sobre les voreres i qualsevol pas que s’habiliti per a circulació de vianants.

La llei passa aquesta responsabilitat a cada ajuntament. “Els Municipis, a través d’Ordenança Municipal, podran regular la parada i l’estacionament dels vehicles de dues rodes i ciclomotors de dues rodes sobre les voreres i passejades sempre que no es perjudiqui ni s’entorpeixi el trànsit dels vianants”.

La recomanació final és repassar la normativa vigent a cada ciutat que es visiti, ja que la municipalitat pot variar les seves regulacions depenent de la ciutat o àrees especifiques per garantir el correcte ús dels espais públics.

6 motos custom que podràs conduir usant carnet A2

Entre els requisits per conduir una motocicleta fent servir el carnet A2, cal tenir en compte que la moto no ha de passar de 35 KW o 47 CV. L’altra opció és escollir una moto amb potència que no superi els 70 KW i limitar-la a 35 KW.

Llista de motos custom

Indian Scout Bobber. Una moto excel·lent que podràs conduir utilitzant el carnet A2. El seu aspecte juvenil i agressiu farà les delícies dels amants custom més principiants. Compte amb un motor de 1.131cc amb 2 cilindres en V, transmissió per corretja dentada i canvi manual de 6 velocitats.

Harley-Davidson Street 750. És un dels models d’inici de la mítica marca nord-americana, feta per a conducció urbana compta amb una potència de 58 CV a 8000 rpm. Impulsada per un motor V2 anomenat Revolution X.

Kawasaki Vulcan S. Aquesta custom de mitjana cilindrada compta amb un motor de cilindres paral·lels amb una potència de 61 CV a 7500 rpm. Disseny de xassís baix i allargat per a una ergonomia relaxada.

Honda CMX500 Rebel. Compte amb un motor bicilíndric de refrigeració liquida en un xassís baix. La fuita compleix la norma d’emissió de gasos i millores al silenciador.

Benelli 502C. Amb una potència de 47 KW a 8500 rpm aquesta bellesa italiana està feta per creuar ciutats i carreteres, caixa de canvis amb sis velocitats, injecció electrònica i tanc de combustible per a 21 litres, cosa que la fan ideal per viatjar.

Yamaha XV950R. Amb un disseny minimalista i estilitzat basat en l’estil “Neo retro” del Japó. El seu ús es recomana en ciutats a causa de la seva curta distància entre eixos el que facilita la maniobrabilitat en trànsit congestionat, posseeix un xassís de doble bressol ancorat al motor que es refrigera amb aire.