Consells per prevenir els accidents de moto

Els accidents de moto són molt més comuns del que creus, ja que els conductors de moto tenen més riscos a patir accidents a la via. Això és perquè, a diferència dels conductors d’automòbil, mai no estaran prou protegits, perquè no existeix una carrosseria que els protegeixi.

De quina manera es poden evitar els accidents de moto?

La xifra d?accidents de moto anuals a Espanya és alarmant. Només l’any 2020 hi va haver més de 300 accidents de moto a la via pública, i la realitat és que des de l’any 2004 aquestes xifres creixen cada cop més amb el passar dels mesos; per això, és important anar amb compte en manejar moto.

El consell més important que has de tenir en compte per evitar els accidents de moto és que sempre has de desconfiar de tots els vehicles que trobis a la via. Això vol dir que has de caminar amb molta cura i precaució, així com també acostar-te amb molta lentitud als vehicles que van a la carretera.

Per això, sempre heu de carregar l’equipament adequat, és a dir, el casc de seguretat per protegir el vostre cap en cas d’accidents de moto, i els guants per protegir les vostres mans i pell.

Finalment, la nostra darrera recomanació és que mai condueixis en estat d’ebrietat o sota l’efecte de les drogues, ja que això augmenta les possibilitats de manejar amb rapidesa i ser víctima d’un accident de trànsit. Recordeu que la majoria d’accidents de trànsit que es donen a la carretera involucren motos.

Recomanacions per aparcar la teva moto a la vorera

Els motoristes solen estar acostumats a aparcar les seves motos en qualsevol espai que estigui disponible als carrers, les motocicletes petites solen deixar-se en qualsevol espai a causa de la seva mida reduïda, però d’igual manera s’han d’atendre a les regulacions de cada ciutat.

Condicions per aparcar la teva moto a la vorera

Tots volem evitar passar per la mala estona de trobar una multa per estacionar en un lloc prohibit o, però encara que s’enduguin la moto per aquesta causa. No hi ha una norma que reguli sobre el tema, cada ajuntament té les seues pròpies competències en la matèria.

El que és primordial és tenir clar en quins llocs no es pot estacionar. Els espais reservats per a bicicletes i zones blaves són els primers a evitar a la gran majoria de ciutats, encara que aquest cas depèn també dels mateixos ajuntaments.

Quant a l’article de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària del 2009 que regula aquest tema, l’article 39.2 indica que està prohibit estacionar sobre les voreres i qualsevol pas que s’habiliti per a circulació de vianants.

La llei passa aquesta responsabilitat a cada ajuntament. “Els Municipis, a través d’Ordenança Municipal, podran regular la parada i l’estacionament dels vehicles de dues rodes i ciclomotors de dues rodes sobre les voreres i passejades sempre que no es perjudiqui ni s’entorpeixi el trànsit dels vianants”.

La recomanació final és repassar la normativa vigent a cada ciutat que es visiti, ja que la municipalitat pot variar les seves regulacions depenent de la ciutat o àrees especifiques per garantir el correcte ús dels espais públics.

6 motos custom que podràs conduir usant carnet A2

Entre els requisits per conduir una motocicleta fent servir el carnet A2, cal tenir en compte que la moto no ha de passar de 35 KW o 47 CV. L’altra opció és escollir una moto amb potència que no superi els 70 KW i limitar-la a 35 KW.

Llista de motos custom

Indian Scout Bobber. Una moto excel·lent que podràs conduir utilitzant el carnet A2. El seu aspecte juvenil i agressiu farà les delícies dels amants custom més principiants. Compte amb un motor de 1.131cc amb 2 cilindres en V, transmissió per corretja dentada i canvi manual de 6 velocitats.

Harley-Davidson Street 750. És un dels models d’inici de la mítica marca nord-americana, feta per a conducció urbana compta amb una potència de 58 CV a 8000 rpm. Impulsada per un motor V2 anomenat Revolution X.

Kawasaki Vulcan S. Aquesta custom de mitjana cilindrada compta amb un motor de cilindres paral·lels amb una potència de 61 CV a 7500 rpm. Disseny de xassís baix i allargat per a una ergonomia relaxada.

Honda CMX500 Rebel. Compte amb un motor bicilíndric de refrigeració liquida en un xassís baix. La fuita compleix la norma d’emissió de gasos i millores al silenciador.

Benelli 502C. Amb una potència de 47 KW a 8500 rpm aquesta bellesa italiana està feta per creuar ciutats i carreteres, caixa de canvis amb sis velocitats, injecció electrònica i tanc de combustible per a 21 litres, cosa que la fan ideal per viatjar.

Yamaha XV950R. Amb un disseny minimalista i estilitzat basat en l’estil “Neo retro” del Japó. El seu ús es recomana en ciutats a causa de la seva curta distància entre eixos el que facilita la maniobrabilitat en trànsit congestionat, posseeix un xassís de doble bressol ancorat al motor que es refrigera amb aire.

Modificació de motos Cafè Racer

Per a molts les motos clàssiques són la seva gran passió, però poder accedir-hi sol ser força costós al que s’afegeixen els requisits per poder conduir-ne una d’alta cilindrada. Per això se sol recórrer a la modificació per fer més accessible conduir una motocicleta a l’estil Cafè Racer.

La Cafè Racer un model amb història

La popularitat d’aquest model va començar des de la dècada dels 50, quan la cultura Rockabilly va impulsar els motards que seguien aquesta tendència a modificar els vehicles per adaptar-los a aquest corrent de l’època.

El seu nom prové dels llocs anomenats Cafè, on es reunien els moteros per fer competències entre aquests locals. Allí planejaven les modificacions que consistien a millorar els xassís, tub d’escapament i coixins. Tot amb la finalitat de guanyar una millor agilitat i maniobra dels seus vehicles per a les curses.

En aquells temps tot era fet de manera molt artesanal, avui dia hi ha tallers amb mecànics especialitzats per fer una feina impecable. Però per als més entusiastes que posseeixin coneixements doncs els aconsellem tenir força paciència i seguir un pla ben estructurat.

El primer és adquirir una moto que serà la base per poder modificar, entre els models més usats per convertir Cafè Racer podem triar una gran diversitat de moder-los de diferents cilindrades com la Indian Scout, Harley Davidson Sportster, Yamaha SR250, Honda CB750 Seven Fifty , Suzuki GS1100, la BMW K100, la BMW R100 o la Triumph Bonneville entre moltes altres.

Ja només queda desmuntar i enumerar les peces que es retirin o fer fotografies a tot el procés, al moment de col·locar els canvis seguir amb tota la cura i de segur que podràs gaudir d’una creació feta per seguir amb la llegenda de les Cafè Racer.

Una empresa nord-americana transforma motos per fer funerals

L’empresa Tombstone Hearse & Trikes va dissenyar un model de negoci dedicat a gran nombre d’amants de les motocicletes d’alta cilindrada als Estats Units, al seu creador se li va acudir la idea en veure un seguici fúnebre d’un motoritzat en una carrossa tradicional a què seguien desenes de companys als cavalls d’acer.

Passió per les motocicletes fins a la tomba

Els amants de les motos solen ser força apassionats amb la seva afició i en més a Amèrica del Nord, que rendeix culte a aquest món, reunint també el gust per modificar aquests vehicles per adaptar-los a qualsevol situació.

Aquesta empresa en particular va començar a modificar les motos per a aquest fi des de fa 15 anys, actualment converteixen en motos fúnebres el model Harley Davidson Road King, a la qual afegeixen dues rodes del darrere per després col·locar el remolc que transporta el fèretre.

Tota aquesta feina es fa a mida. Les rodes del darrere fan joc amb les del remolc que es dissenya amb un estil victorià molt solemne. Amb un temps mitjà de manufactura de 750 hores, actualment porten fabricades 95 unitats amb un valor aproximat de 74.700 euros.

Totes les unitats s’han venut dins dels Estats Units, tot i que ja comença a tenir comandes de l’exterior on la cultura motard ha tingut una forta acollida i es comparteix aquesta mateixa passió per aquests vehicles per arribar fins al final de la vida i brindar-lo al motero el seu últim viatge de la manera com sempre ho va voler.

Sistema d’Airbag per a motoristes

Els sistemes de coixí de seguretat per a moto ja es troben disponibles de forma general entre els amants de les dues rodes. Des del que fa servir la moto per anar a la feina, o els més avançats per als pilots de carreres en vehicles d’alta cilindrada.

Aquest element de seguretat arriba per quedar-se, de la mateixa manera com van ser els cascos integrals i els vestits compostos que s’usen en carrera.

Tipus de coixí de seguretat per a moto

Tots els sistemes de coixí de seguretat per a moto compten amb uns components bàsics com són: L’aire comprimit, la borsa d’ompliment i els sistemes d’activació, però tots es divideixen en diverses modalitats.

 • Tipus armilla
 • Tipus jaqueta
 • Activació mecànica
 • Activació digital

El coixí de seguretat per a moto tipus armilla pot ser usat en qualsevol condició climàtica, protegeix la zona toràcica que representa el 35% de les lesions en moto, també el coll, la columna vertebral i les espatlles.

El tipus jaqueta a més de la protecció de l’armilla, ofereix protegir braços, colzes i canells.

Els d’activació mecànica utilitzen una corda que s’amarra a la motocicleta, la qual al el sentir una tirada de forma brusca fa que s’activi el mecanisme d’inflat. Aquest sistema no s’activa si el motorista oblida treure la corda a l’baixar de el vehicle.

Els d’activació digital compten amb avançats sensors per detectar impactes, tot aquest procés es realitza en fraccions de segons el que garanteix la protecció en cas d’accident.

En qualsevol de les seves característiques, el coixí de seguretat per moto garanteix una protecció a el cos i extremitats superiors, pel que a més de el casc, també és necessari en cas d’un xoc i pot reduir lesions tant greus com moderades.

Com conservar i mantenir el nostre casc de moto

El casc és l’element de seguretat imprescindible, el seu ús per ser obligatori fa que haguem de donar-li un bon manteniment, això fa que la correcta neteja i revisió de casc sigui una cosa que hem d’aplicar sovint.

Coneguem els components d’un casc

A el conèixer les parts del nostre casc podem fer que la forma de manteniment sigui més eficient.

 • Part exterior
 • Part interior desmuntable o no
 • Visor o visera
 • Protecció per al mentó

Apliquem una correcta neteja i manteniment de casc

Per la part exterior que és la pateix de les inclemències del clima, podem netejar amb abundant aigua i un sabó que no danyi la superfície, assecar amb una camussa que no deixi pelusses.

La part interior de casc sol ser la que més s’embruti amb suor i pols de camí, per tant, si és desmuntable es pot rentar en rentadora de roba, si no és així en el mercat es troben uns aerosols per a aquest ús específic de neteja i desinfecció.

Per al visor o pantalla, el rentarem amb aigua i un sabó neutre que no ratlli la superfície, després eixuguem amb un drapet especial per a lents que no deixi residus.

La protecció de la barbeta es neteja de la mateixa manera que la part exterior, si té protecció rentable es neteja a part i els orificis d’entrada d’aire amb un raspall que netegi bé la brutícia que s’acumula a les reixetes.

Al mercat disposem de múltiples eines i productes, tant de neteja com abrillantadors i protecció contra raigs UV. La recomanació és a l’almenys cada dos anys neteja general i el rentat intern després d’un ús prolongat.

La pantalla o visera, també és un element important. Convé substituir-la de tant en tant, sobretot si té signes de desgast o ens pot restar visibilitat.

Terminator 2: Una pel·lícula que tot motorista estima

Terminator 2 és una producció cinematogràfica de l’any 1991. El clàssic és protagonitzat pel popular actor Arnold Schwarzenegger, que fa servir per a l’escena motera una impressionant Harley Davidson de model Fat Boy, llançada l’any 1990.

És imprescindible si t’agraden les persecucions i les maniobres increïbles sobre la moto. Pel que Terminator 2 és una pel·lícula de culte per als amants de les motocicletes de grans dimensions i acompliment.

30 anys d’una llegenda

Tant la pel·lícula com la moto que s’utilitza en ella s’han convertit en un clàssic per als amants de cinema i les motocicletes. Per això per celebrar el 30 aniversari del llançament del model Fat Boy. Harley Davidson ho celebra amb un model renovat.

Amb una sèrie limitada de 2500 unitats, degudament numerades i etiquetades amb el distintiu de 30 Aniversari, la famosa marca nord-americana reviu aquest clàssic dels pesos pesats motociclistes.

La moto es distingeix per les seves línies musculoses, el disseny es remet a les primeres Harleys que van ser llançades després de la Segona Guerra Mundial. Tot això decorat majoritàriament per tons de color negre mat amb retocs de bronze en el motor.

A tot aquest poder se li suma una conducció amigable, eficient i al seu torn molt còmoda. Els amortidors poden ser regulats en la seva rigidesa amb un comandament sota el seient.

Un clàssic que només els més exigents es podran donar el luxe d’adquirir, ja que amb un preu base de 28.000 euros es fa que sigui pretesa per pocs. Però per les seves característiques d’edició limitada, es fa un objecte de desig per als col·leccionistes de la marca.

Tràiler original de la pel·lícula

Si t’agraden els tràilers clàssics, no et perdis el tràiler original que es va publicar a Espanya davant l’arribada de la pel·lícula als cinemes.

Opcions d’equipament per a motoristes a l’estiu

L’arribada de l’clima càlid implica la pujada de les temperatures, però no per això hem de descuidar el nostre equipament de moto per a l’estiu, els accidents poden ocórrer en qualsevol moment pel sempre hem de sortir protegits.

Tipus d’equipament de moto per a l’estiu

Tot i la calor hem d’assegurar de sortir a conduir les nostres motocicletes ben protegits, al mercat es troben disponibles diferents opcions per a tots els gustos i pressupostos.

El casc és l’accessori imprescindible, a més d’obligatori, per començar amb el nostre equipament per moto a l’estiu. Entre les opcions podem escollir els que posseeixen sistema de ventilació més adequats per a la calor.

Els guants tampoc poden faltar, sent també el seu ús obligat, atès que en cas d’emergència l’humà per reflex sempre tendeix a col·locar les mans per protegir-se d’una caiguda. Per a l’estiu els podem usar en teles transpirables que permeten passar el vent per dur fresques les mans.

La jaqueta és la peça que menys sol usar-se en climes càlids, però ja que estem parlant de la seguretat en l’equipament per a moto a l’estiu, el mercat ens ofereix opcions amb entrades d’aire, teles refractàries que repel·leixen la calor de el sol i l’ús de colors clars en la seva confecció.

Finalment, els pantalons que és una peça infaltable sobretot per als viatges llargs, a més de la protecció en genolls i maluc, compten amb reixetes per a aire, cremalleres i teles transpirables.

Tots els accessoris que es fabriquen actualment estan dissenyats per al seu ús en diverses condicions climàtiques, de manera que hem d’escollir les peces adequades per a cada tipus d’estació, sempre vigilant el factor seguretat i sense descuidar la comoditat.

Els millors complements per a la teva moto custom

Posseir una moto custom requereix tenir els complements necessaris per rodar còmodament a l’hora d’emprendre un viatge. Des de les alforges per portar la càrrega necessària fins els accessoris més comuns són importants. Per això, aquí t’expliquem quins són els millors complements per a la teva moto custom.

Quins complements pots triar per la teva moto custom?

A l’recórrer la carretera amb la teva moto custom et recomanem triar els complements que resultin útils i imprescindibles en el teu viatge, com els que es destaquen a continuació:

 • Alforges de cuir: són imprescindibles a l’viatjar. Proporcionen l’espai suficient per transportar coses de forma còmoda. Estan disponibles en diversos models en el mercat.
 • Baguls: pot complementar la funció de les alforges en cas d’haver de traslladar moltes coses. La seva estructura és rígida i disposa d’un mecanisme d’assegurament mitjançant sivelles.
 • Botes: és un complement imprescindible per a la teva seguretat. La seva principal funció és protegir el peu i el turmell. Es recomanen les botes touring, altament resistents i d’estil de canya alta per a major protecció.
 • Productes de neteja de la moto: disposar d’un gel netejador de moto així com raspalls, draps, ceres, polidors de metalls … et permetrà mantenir el teu vehicle de dues rodes impecable al llarg de el viatge.
 • Pantalles o parabrisa: Disposar d’una bona pantalla o parabrisa augmentarà la nostra comoditat a l’manillar, sobretot si realitzem viatges de molts quilòmetres.
 • Defenses de motor: resulten molt útils, ja que a més de ser decoratives, ens brinden protecció a les nostres cames en cas d’un accident ia més protegeix la nostra moto al cas de caiguda.

Si bé aquests són només alguns dels complements necessaris per a la teva moto custom, són els millors. A més d’aquests pot triar altres models de maletes del darrere, protectors per al motor del teu custom i fins i tot botzines. Disposar d’aquests complements et garantirà el gaudi d’un bon viatge sense incomoditats de lamentar.