Tipus de salutacions moteres. Què ens indiquen?

Quan viatja per carretera, sovint heu d’entrar en contacte amb altres motoristes. Per això, comptem amb una sèrie de gestos anomenats la salutació del motorista. Els motoristes són més que una comunitat, una família, i això es reflecteix al camí. Els motoristes solem fer la salutació a V a la carretera com a salutació i senyal de seguretat.

La salutació en forma de V és un símbol de germanor transmès al llarg dels anys. Aquesta salutació es realitza en una motocicleta com a mostra de respecte al destinatari i per desitjar seguretat durant el seu viatge. És un símbol internacional sense importar la teva raça, religió o moto. La salutació a V generalment és respectada i compartida per la majoria dels motoristes, però no et sorprenguis si algú no comparteix la salutació amb tu, ja que ens pot sorprendre i no donar-nos temps a contestar.

L’origen de la salutació a V

Tot i que el seu origen no és clar, la majoria de motoristes creuen que la salutació a V està relacionada amb el famós gest amb la mà que feia el motorista londinenc Barry Sheen cada vegada que guanyava una carrera.

Això va fer que les llegendes de Barry Sheen es connectessin instantàniament. L’actitud de pilot mediàtic també es va inculcar als motoristes d’aquella època. La famosa salutació motorista no va venir de Sheen, encara que s’han explorat altres teories. Segons les darreres investigacions, la salutació a V es va originar durant la Segona Guerra Mundial. Quan les comunicacions estaven bloquejades, uns quants soldats britànics s’encarregaven únicament d’enviar missatges d’un franc a un altre, cosa que es feia sobre dues rodes o sidecars. Els soldats missatgers usen aquestes salutacions quan es creuen com un senyal de germanor, caràcter i coratge, sabent la vulnerabilitat dels dos bàndols al camp de batalla.

Fins i tot el primer ministre britànic, Winston Churchill, va saludar el famós gest com un senyal de resistència a les tropes nazis. Ara com ara, s’ha convertit en una cara educada per a altres motards.

Senyals de moto a la carretera

A més de la típica salutació en forma de V, hi ha molts senyals a la carretera entre motoristes. Això és perquè fa dècades, quan les motos conduïen per la carretera en massa, era la forma perfecta de mantenir una comunicació adequada.

Avui dia existeix la tecnologia per mantenir aquesta comunicació entre un grup de motoristes, encara que molts encara opten per utilitzar aquests senyals a les seves motos. Parlem amb més detall sobre aquests signes.

Polze cap amunt

Un dit polze és un signe d’acord o compromís internacional. Aquest senyal és per dir al ciclista que hem rebut el senyal que ens va donar anteriorment.

Puny enlaire

Aquest senyal per a motards significa que quan algú en un grup de motoristes té un accident o col·lisió, podem aturar-nos o circular amb precaució durant la resta del dia. Senyals de trànsit per a motos:

Tocar els laterals del casc

Tocar-se el costat del casc és un signe de fatiga i, sovint, indica als altres que ens hem d’aturar o descansar en rutes llargues.

Pujar el braç amunt i avall

Si un motorista t’està dient que et moguis cap amunt i cap avall, aquest és un senyal segur que has de reduir la velocitat perquè hi ha un accident més endavant o perill per a la resta de l’equip de motoristes.

Treure els peus de forma lateral

Hi ha un gran forat a la calçada o part del tapaboques per avisar-te de qualsevol obstacle, treu el peu del reposapeus, mira on és aquest obstacle i pots esquivar-lo fàcilment.

Senyal d’avançament

Si un altre company està davant vostre amb un gest de la mà de darrere cap endavant, significarà que ho està depassant o que té espai per depassar un vehicle particularment lent.

Polze cap amunt

Un gest de polze cap amunt en un grup de motards significa que necessita gasolina, per la qual cosa advertim als altres membres que un s’ha d’aturar.

El motorista apunta el dit cap amunt

Si el líder del grup aixeca només un dit, vol advertir tot el grup que han d’estar a la mateixa fila. Ara si subjectes dos dits pots fer una línia en ziga-zaga per avançar.

Girar el dit

Si un participant envia aquest senyal, vol dir que va en direcció contrària, i fins i tot es pot interpretar com un control policial que s’aproxima. Donar la volta tan aviat com hagi acabat és un senyal.

Normes per circular amb moto amb ràfegues

Una altra salutació motard és encendre els llums alts en mode intermitent. Encara que també es pot entendre com un avís al conductor del davant, recordant-li que els llums ja estan encesos. Aquí trobareu tot el que necessita saber sobre els senyals de motocicleta i els senyals més comuns, com les salutacions al conductor. Comparteixi els seus pensaments sobre aquest article i com saluda normalment una motocicleta.