Socórrer un motorista en un accident: Com fer-ho?

És indispensable tenir informació bàsica pel que fa a socórrer un motorista en un accident, mentre arriba l’ajuda especialitzada per assistir la persona accidentada. En aquest cas hi ha particularment un “protocol PAS” el qual vol dir: protegir, avisar i socórrer. T’ho explicarem en aquest text, en cas que ho apliquis.

Socórrer un motorista en un accident: protocol PAS

El primer que cal fer en aquest cas és conservar la calma. Si l’accident va ser per un vehicle, has d’estacionar-lo, col·locar els 4 llums intermitents, i la deguda senyalització d’emergència, i no dubtis a demanar ajuda als que estan al teu voltant.

Per socórrer un motard en un accident, truca al servei d’emergència 112. De manera que puguin actuar ràpidament i acudir al lloc del sinistre, per la qual cosa has de donar la ubicació exacta, així com el nombre de víctimes presents.

Moltes persones tendeixen a socórrer el ferit així com retirar el casc, si no ets metge o personal sanitari qualificat, no ho facis, ja que podria causar greus danys només movent-lo del lloc. L’únic que cal fer és canviar-lo de posició si presenta vòmits o si es troba en una zona d’alta perillositat.

Aquests són els principis bàsics per socórrer un motard en un accident. Recorda que tampoc no li has de donar res menjar ni beure. Només has d’esperar que l’assisteixi el servei d’emergència, que ells faran el que és adequat per tractar-lo eficientment.