Easy Rider: La pel·lícula

Easy Rider és una pel·lícula independent nord-americana de l’any 1969, dirigida pel cineasta Dennis Hopper. Amb una durada de 94 minuts, mostra la història de dos motoristes de Los Angeles que emprenen l’aventura de viatjar a Nova Orleans i s’enfronten a nombroses experiències en el trajecte.

Per què veure Easy Rider?

Aquesta producció cinematogràfica, dirigida per Dennis Hopper, desenvolupa el seu argument al llarg d’un viatge que emprenen Billy i Wiatt, des de Los Angeles cap a Nova Orleans.

Els protagonistes, sobrenomenats Capità Amèrica, s’enfrontaran a múltiples experiències en el seu afany per descobrir a Amèrica. Després de vendre cocaïna a un home de Los Angeles, assisteixen a l’carnaval Mardi Gras i després decideixen reprendre el viatge.

Durant la pel·lícula, els protagonistes trobaran personatges poc habituals, estrafolaris, que marcaran el rumb de les seves experiències. Entre aquests, destaca un ranxer i la seva família, així com un autoestopista d’una comuna hippie. Posteriorment són arrestats en un poblet per aturar sense un permís, on coneixen a un advocat alcohòlic que els excarcera i s’uneix a ells.

Els actors de repartiment que participen en aquesta producció cinematogràfica són Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson, Karen Black, Antonio Mendoza, Phil Spector, Luana Anders, Toni Basil, Mac Mashourian i Warren Finnerty.

Entre els premis que ha aconseguit el film, de Columbia Pictures, Pando Company i Raybert Productions, estan l’Oscar (1969) en les categories Millor actor de repartiment (Nicholson) i guió; Globus d’Or (1969), nominada Millor actor de repartiment (Jack Nicholson); Premis BAFTA (1969), nominada a Millor actor secundari (Nicholson); entre d’altres.

Aquesta pel·lícula de gènere drama és considerada un paradigma important en la història de cinema nord-americà. Representant, una fita de l’anomenada contracultura 1960, des de Girona Custom us recomanem enormement aquesta gran pel·lícula.