Dos durs sobre rodes – La pel·lícula

Dos durs sobre Rodes (o també traduïda com “Dos homes durs”) és una pel·lícula de l’any 1991, dirigida per Simon Wincer (‘El cavall de desert’) i protagonitzada per Mickey Rourke i Don Johnson. Es tracta d’una comèdia satírica de cinema nord-americà que mostra com els dos protagonistes intenten ajudar un amic, que està en problemes econòmics amb el banc.

Per què veure Dos durs sobre rodes?

El títol original de la pel·lícula Dos durs sobre Rodes és ‘Harley Davidson and the Marlboro Man’. En aquest llargmetratge, Harley Davidson (Mickey Rourke) i Marlboro (Don Johnson) són dos amics que s’enfronten a l’repte de salvar el negoci d’un conegut.

Per dur a terme la comesa, els amics decideixen assaltar el banc que està exercint pressió contra l’home, qui ha d’aconseguir dos milions i mig de dòlars perquè l’entitat segueixi mantenint les seves terres. No obstant això, després d’abordar per error el camió equivocat (no el que porta els diners sinó un que trasllada una nova droga sintètica), com és d’esperar, la droga química posteriorment és reclamada per l’amo, qui farà tot el possible per recuperar-la.

Entre els actors de repartiment en aquest llargmetratge estan Mickey Rourke, Don Johnson, Tom Sizemore, Chelsea Field, Daniel Baldwin, Julius Harris, Vanessa Williams, Giancarlo Esposito, Kelly Hu, Sven-Ole Thorsen, Mitzi Martin, Tia Carrere, Big John Studd , Theresa Sant-Nicholas i Eloy Casats.

L’argument de Dues durs sobre Rodes es mostra sense censura, amb característiques pròpies d’una pel·lícula de culte, a més de lleugerament futurista. En la seva trama, segons crítiques, cal major satirización dels arquetips de l”home rude que actua a l’marge de la llei’.

No us perdeu el divertit tràiler de la pel·lícula i algunes de les seves millors escenes.