Es pot conduir amb un casc modular obert?

Aquest tema ha estat força debatut. Fer ús d’un casc modular obert, pot suposar multes i infraccions innecessàries que podrien evitar-se fàcilment. Per tant, no és prudent utilitzar-los quan es condueix una moto.

Inconvenients a l’utilitzar un casc modular obert

Tot i que aquests cascs puguin semblar còmodes, el seu ús a la carretera no és prudent. Això es deu al fet que, si es fa servir a velocitats una mica elevades, el casc es pot desestabilitzar si està obert, generant possibles accidents.

A més, els policies estan molt atents a aquesta problemàtica, imposant sancions elevades per als motociclistes. Un altre aspecte resaltante és que moltes de les companyies d’assegurances, no reconeixen la cobertura en cas d’algun accident, perquè poden al·legar que l’usuari no estava fent l’ús adequat de casc modular.

Quins aspectes tenir en compte?

És fonamental que els cascos ofereixin una bona garantia perquè es cataloguen com a element segur per transitar lliurement. Els cascs oberts estan totalment prohibits per circular, només poden emprar-se quan s’està parat.

En general, els fabricants solen indicar en les seves especificacions aquest tipus de precaucions perquè els usuaris estiguin atents i no s’infringeixi la llei. Compten amb una mena de adhesiu que indica als usuaris que està totalment prohibit rodar per la carretera amb el casc modular obert.

Per tant, no és legal portar el casc modular obert, el millor és seguir les recomanacions que apareixen en les especificacions per evitar majors inconvenients que puguin resultar més costosos en el futur.