Consells per evitar el robatori de la teva motocicleta

Sabies que a Espanya és un dels països on més motos es roben? S’estima que podria haver un robatori cada 8 minuts. Aquesta situació és una cosa que preocupa molt als que som motards i fem un ús habitual d’aquest mitjà de transport.

A què es deu aquesta situació?

Quan un model de moto es torna tan popular i venut al mercat, és l’oportunitat perfecta perquè els lladres facin de les seves. El més comú és que els lladres decideixin vendre les peces de la moto de manera il·legal, sent algunes bastant costoses i altres una mica més accessibles, en ambdós casos, la gent no sol adonar-se de l’estafa que s’oculta darrere d’això.

Les ciutats més concorregudes són les que presenten freqüentment aquest tipus de situacions. Els lladres estan pendents de tots els moviments de la persona, vigilant-los prèviament abans d’actuar. Sobretot, quan s’estacionen als carrers més freqüentades.

Seguidament, es porten les motos a tallers clandestins destinats a aquest tipus de propòsits. Finalment les desmunten completament per revendre les peces en el mercat negre.

Com prevenir el furt d’una motocicleta?

El més important, és fer ús d’un bon sistema de seguretat i localització que asseguri eficaçment la moto, així com estar molt pendents a l’hora d’on i com estacionar, sobretot si ho fem a la via pública o llocs de fàcil accés. També convé portar a mà la documentació corresponent, ja que ens permetrà fer una denúncia en cas que es presenti el robatori.

Adquirir sistemes de seguretat antirobatori de qualitat per assegurar la moto pot resultar una bona opció, ja que això dificultarà i també endarrerirà el robatori de la nostra motocicleta. Recorda que el temps és una cosa molt valuosa pel que fa a la seguretat en la nostra motocicleta es refereix i els lladres saben que si poden trigar molt de temps en això, evitaran l’acte.