Salvatge (1953)

Aquest film va representar un enorme èxit en taquilla, donada la temàtica basada en un grup de motoristes que es van veure involucrats en altercats vandàlics a la ciutat de Wrightsville. Aquests esdeveniments van captar fàcilment l’atenció de gran part dels espectadors.

Trama de la pel·lícula

Se centra principalment en la història d’un grup de motoristes que s’allotgen en un petit poble a les rodalies de Califòrnia. El seu protagonista (Johnny), interpretat per Marlon Brando, és el màxim exponent de la banda. Cal destacar, que la moto emprada en aquest film va ser la mateixa moto de l’actor.

Aquest grup constantment infringia la llei de la localitat, generant caos i problemes recurrents. Un dels membres de el grup, decideix robar-se el trofeu d’una cursa de motos que es duia a terme a la zona.

Enmig de tota aquesta problemàtica, el líder de la banda s’enamora d’una noia que resulta ser la filla de l’policia de Wrightsville. Ella li demana que deixi enrere l’anarquia en la qual està basada la seva vida, però ell no cedeix tan fàcilment.

Més endavant, apareix a la zona el cap d’una banda rival (Xinès), que resulta ser el major enemic de Johnny. El líder de la banda rival, li roba el trofeu a Johnny però després d’una sèrie d’enfrontaments entre tots dos, Johnny guanya la disputa. A la fin, després de tots aquests successos, Johnny decideix anar-se’n de la ciutat amb el seu grup i li atorga el seu trofeu a Kathie, la seva enamorada.