Història d’Indian Motorcycles

Aquesta és una companyia de motocicletes que ha tingut molta revolada en la història, és hora que ens endinsem a la seva història i coneguem millor el seu trajecte i quin va ser el començament d’aquests increïbles fabricants.

Inicis d’Indian Motorcycles

Aquesta companyia va ser fundada l’any 1901, a Springfield, Massachusetts, per George M. Hendee i C. Oscar Hedstrom, sota el nom inicial de Hendee Manufacturing Company. Això va ocórrer dos anys abans que es fundés Harley Davidson. Els seus dos fundats eren corredors i apassionats de les motocicletes, de manera que sabien el que feien.

A l’inici de la Primera Guerra Mundial, Estats Units va comprar tota la producció que tenien i es van quedar en un espai de temps sense producció durant els anys de guerra. El que va deixar a Indian molt fora del mercat.

Arran d’aquest succés, I. Paul du Pont va adquirir la companyia l’any 1930 i es va fer càrrec de totes les tasques en ella com el president. Per a l’any 1940, l’empresa havia alçat novament el vol, acostant-se a les vendes de la seva competència Harley Davidson.

Explorant altres camps

Indian, també va estar fabricant motors d’avions, motors per a pots, aires condicionats i bicicletes, però aquesta producció va ser parada a l’any 1953.

El Scout i la Chief

Després de la Segona Guerra Mundial, aquests models van ser dels més populars. Encara que l’empresa ja no hi era manufacturant. El Scout va ser el model que prenc molt impuls després que Burt Munro aconseguís customitzar la seva Scout de 1920 per arribar a una increïble velocitat de 295km / h marcant un rècord fins ara irrompible.

Nou començament

L’any 1999, la companyia va començar a manufacturar motos novament, aquesta vegada amb parts de motors que es podien trobar ja en el mercat. Però això no va durar molt, quan s’acostaven a finalitzar el seu nou motor, va tornar a entrar en fallida el 2003. L’any 2006, es va tornar a rellançar l’empresa, enfocant-se en construir ara motocicletes creuers d’una mida gran.

L’any 2011, es va anunciar que l’empresa Polaris va adquirir Indian. Després d’això, van posar mans a l’obra per fabricar motocicletes clàssiques al pur estil americà.