Com conservar i mantenir el nostre casc de moto

El casc és l’element de seguretat imprescindible, el seu ús per ser obligatori fa que haguem de donar-li un bon manteniment, això fa que la correcta neteja i revisió de casc sigui una cosa que hem d’aplicar sovint.

Coneguem els components d’un casc

A el conèixer les parts del nostre casc podem fer que la forma de manteniment sigui més eficient.

  • Part exterior
  • Part interior desmuntable o no
  • Visor o visera
  • Protecció per al mentó

Apliquem una correcta neteja i manteniment de casc

Per la part exterior que és la pateix de les inclemències del clima, podem netejar amb abundant aigua i un sabó que no danyi la superfície, assecar amb una camussa que no deixi pelusses.

La part interior de casc sol ser la que més s’embruti amb suor i pols de camí, per tant, si és desmuntable es pot rentar en rentadora de roba, si no és així en el mercat es troben uns aerosols per a aquest ús específic de neteja i desinfecció.

Per al visor o pantalla, el rentarem amb aigua i un sabó neutre que no ratlli la superfície, després eixuguem amb un drapet especial per a lents que no deixi residus.

La protecció de la barbeta es neteja de la mateixa manera que la part exterior, si té protecció rentable es neteja a part i els orificis d’entrada d’aire amb un raspall que netegi bé la brutícia que s’acumula a les reixetes.

Al mercat disposem de múltiples eines i productes, tant de neteja com abrillantadors i protecció contra raigs UV. La recomanació és a l’almenys cada dos anys neteja general i el rentat intern després d’un ús prolongat.

La pantalla o visera, també és un element important. Convé substituir-la de tant en tant, sobretot si té signes de desgast o ens pot restar visibilitat.