Sistema d’Airbag per a motoristes

Els sistemes de coixí de seguretat per a moto ja es troben disponibles de forma general entre els amants de les dues rodes. Des del que fa servir la moto per anar a la feina, o els més avançats per als pilots de carreres en vehicles d’alta cilindrada.

Aquest element de seguretat arriba per quedar-se, de la mateixa manera com van ser els cascos integrals i els vestits compostos que s’usen en carrera.

Tipus de coixí de seguretat per a moto

Tots els sistemes de coixí de seguretat per a moto compten amb uns components bàsics com són: L’aire comprimit, la borsa d’ompliment i els sistemes d’activació, però tots es divideixen en diverses modalitats.

  • Tipus armilla
  • Tipus jaqueta
  • Activació mecànica
  • Activació digital

El coixí de seguretat per a moto tipus armilla pot ser usat en qualsevol condició climàtica, protegeix la zona toràcica que representa el 35% de les lesions en moto, també el coll, la columna vertebral i les espatlles.

El tipus jaqueta a més de la protecció de l’armilla, ofereix protegir braços, colzes i canells.

Els d’activació mecànica utilitzen una corda que s’amarra a la motocicleta, la qual al el sentir una tirada de forma brusca fa que s’activi el mecanisme d’inflat. Aquest sistema no s’activa si el motorista oblida treure la corda a l’baixar de el vehicle.

Els d’activació digital compten amb avançats sensors per detectar impactes, tot aquest procés es realitza en fraccions de segons el que garanteix la protecció en cas d’accident.

En qualsevol de les seves característiques, el coixí de seguretat per moto garanteix una protecció a el cos i extremitats superiors, pel que a més de el casc, també és necessari en cas d’un xoc i pot reduir lesions tant greus com moderades.