Punts a revisar per a la seguretat d’una moto

Les motos són uns vehicles excel·lents, i més per als aficionats a elles, però una cosa que cal tenir en compte és la nostra seguretat, una moto ens manté exposats ia l’aire lliure. Però aquesta sensació de llibertat requereix que ens mantinguem assegurances del seu funcionament perquè no tinguem cap problema en caminar-hi. Per això et deixem un apartat del que hem de revisar de la nostra moto abans de sortir a rodar.

Revisar els fluids

Abans de sortir hem de començar amb revisar tots els fluids de la nostra moto. En aquest cas podrem trobar l’Oli del motor, la lliga de frens i el refrigerant.

Per començar amb l’oli, hem d’assegurar que l’oli no estigui negre i no sigui espès. El líquid de frens, d’altra banda, hem de veure si els seus nivells estan complets, sempre és bo revisar perquè no fallin els frens.

Per evitar que la nostra moto es reescalfi, haurem de verificar també el líquid refrigerant i així mantenir les temperatures adequades.

Revisar els pneumàtics

Normalment, en una moto, no portem un recanvi com en els carros normals, de manera que l’estat dels nostres pneumàtics és important per no quedar-nos encallats. Per això, abans de sortir de casa, hem de revisar la pressió de l’aire, l’estat del cautxú i el dibuix del mateix. En cas d’estar en condicions de deteriorament, hem d’assegurar de canviar-los com més aviat millor.

Revisió de la cadena

i la nostra moto utilitza cadena, hem d’estar molt atents al fet que es trobi en bon estat, per això és important que la mantinguem greixada i que la tensió sigui correcta. Si no saps quanta tensió és l’adequada per a la teva moto, revisa el manual del teu model.

Revisió de les llums

Revisar l’estat de les llums abans de sortir, és una cosa molt important si penses tornar tard. Tenir llum perquè puguis veure el camí i que els altres puguin veure’t és important per a la teva seguretat.

Fer una prova de conducció

Ja a punt de sortir, és bo comprovar tot l’estat de la moto, així que el millor serà encendre-la, fer una volta i comprovar que tots els elements de la motocicleta funcionin correctament i amb suavitat.