Què és una moto Cafe Racer?

Per saber el que és una motocicleta Cafe Racer hem de conèixer d’on sorgeix aquest moviment cultural ja que no només es tracta de motocicletes. En els anys 50 després de la segona guerra mundial els veterans de guerra britànics van decidir fer les seves motos molt més lleugeres i distintives de la resta. També es realitzaven carreres entre diferents parades (paradors de camions) en aquestes carreres es col·locava una cançó en la toca discos i s’intentaria anar a un lloc i tornar al parador abans que acabés la cançó.

Com reconèixer una moto Cafe Racer

Les motos a l’estil Cafe Racer des dels seus inicis estan fetes per ser veloços i tenir un maneig competitiu, la comoditat no és una prioritat. Aquestes motos tenen tancs de combustibles baixos i allargats amb un petit seient a la part posterior, també se li despullen les defenses innecessàries i tot el que no ajudi a l’aerodinàmica. Una de les seves característiques més distintives és la seva manillar gairebé al nivell del tanc de combustible.

El motor d’un Cafe Racer aquesta modificat per a un millor acompliment i aconseguir major velocitat. Fàcilment podem adonar-nos que el seu estil és rebel. En estats units també es van crear alguns moviments semblants després de la segona guerra mundial, utilitzaven Harley Davidson i van batejar aquests moviments com chopper i bobber. Són estils nascuts a la mateixa època, però no són el mateix.

Cafe Racer en l’Actualitat

Actualment, al mercat podrem trobar models més nous i actuals, fabricats per les marques com Yamaha, Kawasaki i Triumph. Motocicletes excel·lents amb un disseny innovador al millor estil d’una Cafe Racer.