Quina és la història de Harley Davidson?

Com ja tots coneixem, la Harley Davidson és una gran companyia que s’especialitza en fer motos custom o també conegudes com choppers perfectament dissenyades perquè el seu usuari final tingui una moto de qualitat, amb gran potència i sobretot molt prestigi.

Els començaments de Harley Davidson

En 1903 va ser fundada la Companyia de la mà de William Harley i els germans Arthur, Walter i William Davidson en un petit garatge casolà de Wisconsin, específicament a Milwaukee. Aquests van construir el seu primer model en l’any 1904.

Després d’això, van construir 3 motocicletes amb motors de 3 cavalls de potència i monocilíndrics. Però això no és tot, van seguir construint motors fins a introduir el 1909 a la seva cartilla un motor de 2 cilindres en V amb 7 cavalls de potència. Aquest motor es va tornar famós fins a la consolidació de Harley Davidson a l’any 1920.

Harley Davidson a les guerres mundials

En la primera i la segona guerra mundial, aquesta companyia va fabricar aproximadament 90mil unitats per any per a tothom, convertint-se en el fabricant de motocicletes més gran i sòlid de tot el món.

Harley Davidson en Perill

Després que el rock portés a les motocicletes al capdamunt causa dels seus usos per estrelles del rock i les aparicions en unes quantes pel·lícules. Els seus motocicletes van començar a perdre popularitat a causa dels baixos costos dels preus de les motocicletes japoneses. L’any 1969, l’empresa American Machine and Foundry va comprar la companyia, per així començar a fabricar en més quantitat, encara que amb menys qualitat i més diversitat. El 1980, l’empresa va estar a punt d’inflexió, però va ser salvada pel gran esforç dels directius.

Un nou motor que canviaria tot

L’any 1984, es va llançar el motor Evolution de 1340 c.c. Era molt més potent i lleuger que els antics i requeria de menys cures. Els clients comencen a enamorar novament de la marca i el seu creixement va seguir sense més has el dia d’avui, millorant cada vegada més els motors clàssics i portant nous encaixos per posicionar-te fins al dia d’avui al mercat amb més de 115 anys sent un els fabricants de motocicletes més reconeguts.