Quines són les parts d’un casc de moto?

El casc de moto és un accessori primordial per als que manegen motos, si bé és cert, ens manté segurs i protegits contra el sol, el vent, els insectes i sobretot contra qualsevol cop. La diferència d’utilitzar un casc a no utilitzar-pot fastiguejar la nostra experiència en moto.

És important conèixer quines són les parts del casc per poder identificar quan volem comprar un casc i per saber com funcionen. A més. Si vols customitzar la teva moto, també has de conèixer el casc per modificar al teu gust.

Parts del casc d’una moto

Pantalla

Aquesta és la part del casc per on podem veure a l’exterior. Les viseres o pantalles solen ser intercanviables i són de material dur, normalment de plàstic. Les pantalles poden tenir diferents coloracions i han de protegir-nos dels raigs UVA, el Vaho i dels insectes.

Calota Exterior

Aquest és el recobriment del casc, aquesta part sol ser de les més dures del nucli ja que ens servirà per protegir-nos de possibles cops.

Calota Interior

Aquesta part es troba entre el folre interior i la calota exterior, solen ser fetes de materials elàstics que permetin resistir i distribuir l’impacte final d’un cop.

Folre Interior

Els folres normalment estan fets de materials esponjosos, per protegir el nostre cap d’un impacte. Es troba a la part més interior del casc i són intercanviables.

Anella de tancament

Aquest és el sistema que ens permet tancar i assegurar el casc. Podem trobar de dos tipus. Les anelles de tancament doble. Són les més antigues, però molt més segures. D’altra banda, les anelles micromètriques, són molt més fàcil d’ajustar i de tancar-la.

Pinlock

Això és una làmina que se situa en la pantalla per evitar el baf. No tots els cascos el porten de fàbrica, però pot adaptar-se a qualsevol pantalla.

Sistema de ventilació i refrigeració

Aquests són els forats que podrem trobar a les zones del front, a la barbeta, en els laterals i al clatell. Serveixen per mantenir un flux d’aire a l’interior del casc.